Chèvretorsk á la Hammar
2 p.
Du behöver:
2 x 200 g torskrygg
2 x 50 g skivad chèvreost
2 x 2 skivor färsk tomat
4 skivor lufttorkad skinka
paprikapulver
Färsk timjan
1/2 blomkålshuvud
ca 2 dl crème fraiche
lite citronsaft
vitpeppar och flingsalt
Gör så här:
- Dela chèvren och tomaterna så att dom blir halvmåneformade. Lägg ett snitt i mitten av torskryggen (eller be någon av Västkustpojkarna att hjälpa dig)
- Placera osten och tomaterna i fickan som bildas med skalsidan riktad utåt.
- Linda ryggarna med 1-2 skivor lufttorkad skinka/bit, täck ryggen med skinka men lämna kortsidorna fria. Krydda skinkan lätt.
- Grädda i ugn på 175 grader i ca 15-20 min (eller tills dess torsken har en innertemperatur på ca 55 grader).
- Koka blomkålen tills den blivit mjuk. Låt den sedan rinna av i ett durkslag och lägg den därefter i en bunke. Blanda ner crème fraiche, citronsaft, salt och peppar och mixa därefter med stavmixer så att det bildas en fin puré.
Önskar ni en sås till så rekommenderas Västkustpojkarnas Sandefjordssås.