Chèvretorsk á la Hammar

2 p.

Du behöver:

2 x 200 g torskrygg
2 x 50 g skivad chèvreost
2 x 2 skivor färsk tomat
4 skivor lufttorkad skinka
paprikapulver
Färsk timjan
1/2 blomkålshuvud
ca 2 dl crème fraiche
lite citronsaft
vitpeppar och flingsalt

 

Gör så här:

  • Dela chèvren och tomaterna så att dom blir halvmåneformade. Lägg ett snitt i mitten av torskryggen (eller be någon av Västkustpojkarna att hjälpa dig)
  • Placera osten och tomaterna i fickan som bildas med skalsidan riktad utåt.
  • Linda ryggarna med 1-2 skivor lufttorkad skinka/bit, täck ryggen med skinka men lämna kortsidorna fria. Krydda skinkan lätt.
  • Grädda i ugn på 175 grader i ca 15-20 min (eller tills dess torsken har en innertemperatur på ca 55 grader).
  • Koka blomkålen tills den blivit mjuk. Låt den sedan rinna av i ett durkslag och lägg den därefter i en bunke. Blanda ner crème fraiche, citronsaft, salt och peppar och mixa därefter med stavmixer så att det bildas en fin puré.

Önskar ni en sås till så rekommenderas Västkustpojkarnas Sandefjordssås.