Fish & chips med remouladsås
4 p.
Du behöver:
600 g torskfilé
2 st stora morötter
2 st bakpotatisar
olja
salt och peppar
Frityrsmet:
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl maizena majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 lättöl (à 33 cl)
1/2 tsk salt
neutral olja till fritering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Skrubba rotfrukterna.
- Dela rotfrukterna i grova, långa stavar.
- Lägg rotfrukterna i en plastpåse tillsammans med lite olja, salt och blanda. Slå upp rotfrukterna i en eldfast form. Rosta rotfrukterna i ugnen i 20–25 minuter, rotfrukterna får gärna ha kvar lite spänst vid servering.
- Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke.
- Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 180˚C. (Ta en bit vitt bröd och doppa i oljan, om brödet blir gyllenbrunt – är oljan lagom varmt).
- Dela, salta och peppra de tinade torskfiléerna. Doppa dem i smeten och fritera dem sedan i 3–4 minuter tills de blir gyllenbruna.
- Lägg upp på ett fat och servera med fisksås och/eller dansk remouladsås.