Fish & chips med remouladsås

4 p.

Du behöver:
600 g torskfilé
2 st stora morötter
2 st bakpotatisar
olja
salt och peppar

Frityrsmet:
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl maizena majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1 lättöl (à 33 cl)
1/2 tsk salt
neutral olja till fritering

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200˚C.
  • Skrubba rotfrukterna.
  • Dela rotfrukterna i grova, långa stavar.
  • Lägg rotfrukterna i en plastpåse tillsammans med lite olja, salt och blanda. Slå upp rotfrukterna i en eldfast form. Rosta rotfrukterna i ugnen i 20–25 minuter, rotfrukterna får gärna ha kvar lite spänst vid servering.
  • Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke.
  • Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 180˚C. (Ta en bit vitt bröd och doppa i oljan, om brödet blir gyllenbrunt – är oljan lagom varmt).
  • Dela, salta och peppra de tinade torskfiléerna. Doppa dem i smeten och fritera dem sedan i 3–4 minuter tills de blir gyllenbruna.
  • Lägg upp på ett fat och servera med fisksås och/eller dansk remouladsås.