Grillad tonfisk och stekta grönsaker
4 p.
Du behöver:
4 st 200 g tonfiskbitar
olja
salt och peppar
200 g sockerärtor
1 st knippe färsk grön sparris
200 g babymorötter
smör att steka i
1 st rödlök
1 ½ msk ättiksprit (12%)
½ dl socker
1 dl vatten
salt och peppar
Caramba till servering
Gör så här:
- Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.
- Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen ca 30 minuter.
- Stek grönsakerna i smör. Grönsakerna får gärna ha lite spänst kvar vid serveringen
- Grilla tonfiskbitarna ett par minuter på varje sida. Behåll en röd kärna i mitten av fiskbitarna. Salta och peppra.
- Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med grönsakerna, den picklade rödlöken och servera caramba till.