Grillad tonfisk och stekta grönsaker

4 p.

Du behöver:

4 st 200 g tonfiskbitar
olja
salt och peppar
200 g sockerärtor
1 st knippe färsk grön sparris
200 g babymorötter
smör att steka i
1 st rödlök
1 ½ msk ättiksprit (12%)
½ dl socker
1 dl vatten
salt och peppar

Caramba till servering

 

Gör så här:

  • Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.
  • Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen ca 30 minuter.
  • Stek grönsakerna i smör. Grönsakerna får gärna ha lite spänst kvar vid serveringen
  • Grilla tonfiskbitarna ett par minuter på varje sida. Behåll en röd kärna i mitten av fiskbitarna. Salta och peppra.
  • Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med grönsakerna, den picklade rödlöken och servera caramba till.