Halstrad Torskrygg med ärtpuré samt Sandefjordssås
4 p.
Du behöver:
4 bitar torskrygg med skinnet kvar
1 paket frysta gröna ärtor
3 klickar smör
salt och peppar
citron
1 burk Västkustpojkarnas Sandefjordssås
Gör så här:
- Skär fisken i portionsbitar, salta den och låt gärna ligga framme i rumstemperatur 1/2 – 1 timme innan tillagning.
- Sätt ugnen på 120°C.
- Torka av fisken och halstra endast skinnsidan hastigt i en riktigt het stekpanna med lite olja tills den fått fin färg. Lägg fisken i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt, bryn en klick smör i stekpannan och häll över.
- Koka upp saltat vatten, lägg i ärtorna och koka 23 sekunder. Sila av vattnet och stavmixa ärtorna med lite smör. Smaka av med salt, peppar och citron.
- Värm Västkustpojkarnas Sandefjordssås i en kastrull, skumma gärna med stavmixer precis innan servering.
- Baka fisken i ugnen till 45°C innertemperatur.
- Servera på varma tallrikar och garnera eventuellt med ärtskott, ärtolja och friterat torskskinn!