Smörstekt pankopanerad kolja med duchessepotatis

4 p.

Du behöver:
1 påse potatis
2 äggulor
smör
salt och peppar
4 portioner koljafilé
1 burk pankoströbröd
1 burk valfri Västkustpojkarnasås, tex fisksås, remouladsås eller romsås

 

Gör så här:

  • Skär fisken i portionsbitar, salta den och låt gärna ligga framme i rumstemperatur 1/2 – 1 timme innan tillagning.
  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Sätt ugnen på 250°C.
  • Passera den kokta potatisen genom en potatispress, blanda med äggulorna och en stor klick smör. Smaka av med salt och peppar.
  • Spritsa eller klicka ut moset på en smörad plåt och gratinera i den övre delen av ugnen tills moset fått fin färg.
  • Panera fisken med pankoströbrödet och stek den gyllene på medelhög värme i rikligt med smör.
  • Servera fisken och duchessepotatisen med valfri Västkustpojkarnasås och garnera eventuellt med citron och dill.