Ugnsbakad hälleflundra med kantarellrisotto

4 p.

Du behöver:
800 g hälleflundra i portionsbitar utan skinn
1 msk smör
peppar
salt

Garnering:
150 g tärnat stekt bacon

Risotto:
3 dl kantareller
100 g smör
3 dl avorioris
1 msk olja
6 dl kalvfond
200 g färsk spenat
4 msk riven parmesan
salt
peppar

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 110 grader.
  • Lägg hälleflundran på en ugnsfast form. Klicka på lite smör på varje portion. Salta och peppra. Baka i ugnen i 15 20 minuter. Fiskens innertemperatur till 48 grader.
  • Stek kantarellerna i en stekpanna med smör.
  • Skölj riset i några minuter. Fräs sedan upp det i en kastrull med lite olja. Häll på hälften av buljongen och låt stå på svag värme under omrörning tills buljongen kokat in i riset.
  • Mata på med återstoden av buljongen. Rör ner smöret, spenaten och de stekta kantarellerna. Avsluta med parmesanen och koka tills riset är mjukt.
  • Lägg upp hälleflundran med risotton på tallrikar. Garnera med det tärnade, knaperstekta baconet.