Om Oss

En fiskbutik med hög standard och stor potential, som sedan 1998 har levererat fisk av högsta kvalitet!

Pontus Johansson tillsammans med döttrar och svärson som håller i skaldjur, alla klädda i Västkustpojkarnas röda västar

Om Oss

En fiskbutik med hög standard och stor potential, som sedan 1998 har levererat fisk av högsta kvalitet!

Vår Vision

Västkustpojkarna finns till för alla. För fiskentusiasten såväl som för dig som kommer för att du “borde äta mer fisk”. För dig som vill ha en burk sill lika mycket som för dig som vill gratinera hummer. Till bröllopsfesten såväl som lunchrasten. Mitt i vardagen och för midsommarfirandet. På de glada dagarna och de tuffare dagarna. För alla och i alla lägen vill vi alltid vara en ljusglimt som gör livet lite bättre.

Varje kundmöte är betydelsefullt för oss och vi vill alltid göra allt och lite till för dig som kommer till oss. Vi vill vara äkta rakt igenom så att du kan vara trygg med att du vet vad du får. Vi serverar inget vi inte är stolta över utan ger dig det godaste, fräschaste och färskaste. Som vi brukar säga: endast det bästa från havet är gott nog!

Endast det bästa från havet är gott nog!

Vår historia

Gammal bild på Pontus Johansson som håller i sin dotter som kollar på skaldjuret Björn Johansson håller upp

“Allt startade 1998 med en enkel fiskvagn och en stor portion passion för att skapa en fiskaffär med ett brett utbud av högsta kvalitet. Med både en farfar och morfar som var fiskhandlare fanns fisken nästan i blodet på oss och har alltid varit en självklarhet. Vi hade en stark vilja att finnas till för kunden och ständigt vara i framkant, och det har därför ofta blivit tidiga morgnar, sena kvällar och uteblivna semesterdagar. Men fantastiskt kul har det varit!"

"Jag och min far Björn arbetade tillsammans i 14 år innan det var dags för pappa att gå i pension. Då började tankarna om att bygga nytt komma och, mycket väl, 2015 stod den nya butiken färdig och redo för nya möjligheter. Allt är möjligt för den som tror och det gör jag! Och vi får nya möjligheter varje dag. Idag har vi en butik i världsklass med ett fullständigt restaurangkök, eget kokeri i butiken, två foodtrucks och en fantastisk personal – och mer ska det bli! Men utan våra underbara kunder är vi inget. Även om verksamheten växer och utvecklas så kommer kunden alltid vara varför vi gör det vi gör.”

Pontus Johansson, grundare och ägare av Västkustpojkarna, som glatt häller upp räkor i en förpackning

– Pontus Johansson
Ägare av Västkustpojkarna

Nykokta skaldjur som fortfarande ångar när de bärs utEn glad kille i blått förkläde som håller i hummer av olika slagAnställd på Västkustpojkarna som lyfter upp skaldjur som kokasEn av Västkustpojkarnas arbetare som filéar en fin bit lax

Vår arbetsprocess

Kravmärkt & närfiskat

Noggrann & effektiv hantering

Hållbarhet i fokus

Endast det bästa från havet

Värnar om kunden

Närfiskat LogotypKrav-märkt Logotyp

Fiskauktion

Varje morgon är vi tidigt på Göteborgs fiskauktion för att välja ut de allra bästa fiskarna och skaldjuren. Då vi vill filéa själva letar vi alltid efter hel fisk som är fin och utan skador, fiskad på rätt plats och rätt tid.

Förberedelse

Väl i butik kokar vi skaldjur och filéar fisk. Skaldjuren kyls ner så att de håller sig längre alternativt fryses in till senare soppor. Fiskfiléerna lägger vi in i kylen direkt och tar fram efter behov under dagen.

Tillagning

Oftast går nästan all fisk åt under en dag, men om något inte gått åt tar vi vara på det genom att laga morgondagens luncher. Vi har i princip aldrig kvar saker över två dagar, utan nästan allt vi säljer är helt dagsfärskt!

Rester? Inga problem!

Vi vill inte slösa någon fisk, utan försöker ta vara på allting ända till benet. Skaldjur blir skaldjursfond, fiskrens blir fiskfond, och vid veckans slut gör vi fiskfärsbiffar som kan frysas in. Detta gör att vi har väldigt lite matsvinn, något vi är mycket stolta över!

Genom att klicka “Acceptera Alla Cookies”, tillåter du att cookies lagras på din enhet för att förbättra användarupplevelsen på sidan, analys av din aktivitet på sidan, samt att du hjälper oss i vår marknadsföring. Se vår Privacy Policy för mer information.